Ужас в Китай, протести в Европа, нови разкрития за смъртта на Джако
Ужас в Китай, протести в Европа, нови разкрития за смъртта на Джако / снимки: Reuters
Ужас в Китай, протести в Европа, нови разкрития за смъртта на Джако
27344
Ужас в Китай, протести в Европа, нови разкрития за смъртта на Джако
  • Ужас в Китай, протести в Европа, нови разкрития за смъртта на Джако

Осем деца бяха убити от психопат в начално училище в Югоизточен Китай. Мъжът ги причакал пред входа на училището и ги намушкал с нож. Други пет деца са ранени. Нападателят бил заловен веднага от полицията. Той е на около 40 години, лекар по професия, скоро загубил работа си. Пред разследващите случая обяснил, че се чувства недоволен от живота и ядосан на хората. Затова и когато отишъл пред училището, започнал да крещи: "Те не ми дават да живея!", "Те ме побъркват!", "Няма да ги оставя живи!". После сграбчил едно от децата и го намушкал с ножа си. За изключително кратко време атакувал и другите деца. Пет момчета и три момичета са починали от раните си. Училището в град Нанпин, провинция Фунзиан, е затворено заради трагедията. Подобни инциденти в Китай през последните години се случват все по-често.

Гърция и Франция са обхванати от протести. В южната ни съседка за пореден път хиляди се обявиха против приетите от правителството мерки за строги икономии, които според тях са "антисоциални, несправедливи и безсмислени". Те включват повишаване на данъците, замразяване на пенсиите, намаляване на заплатите в публичния сектор.

Ужас в Китай протести в Европа нови разкрития за смъртта на Джако
netinfo


Срещу социалната и икономическата политика на правителството си са и французите. В деня на национален протест те излязоха по улиците на повече от 50 града. Транспортът в тях беше блокиран, в Париж някои от линиите на метрото не се движиха. Французите са срещу плана на правителството за реформа на пенсионната система и срещу предвижданите съкращения на десетки хиляди работни места в държавната администрация. Недоволството идва няколко дни след голямото поражение, което претърпя партията на президента Никола Саркози на регионалните избори в страната.

Ужас в Китай протести в Европа нови разкрития за смъртта на Джако
netinfo


Нови разкрития около смъртта на Майкъл Джексън хвърлиха още по-големи съмнения около личността на личния му лекар Конрад Мъри. Засега той е обвинен в непредумишлено убийство на певеца. Във фаталния 25 юни 2009 г. Мъри е дал на Краля на попа свръхдоза от лекарството "пропофол", която е довела до спирането на сърцето му. Асошиейтед прес обаче се сдоби с протокол от разпита на един от служителите в дома на Джексън Алберто Алварес. По неговите думи Конрад Мъри не само е предозирал успокоителните на певеца, но не му е и помогнал, когато е видял, че Краля на попа умира. Вместо това лекарят започнал да прибира шишенцата от забранените за свободна продажба медикаменти.

Алберто Алварес разказал още пред следователите и за съществуването на някакъв чудодеен крем, който лекарят на Майкъл Джексън се опитвал да намери в дома на звездата. Конрад Мъри твърдял, че никой на света не бива да разбира, че подобно мазило съществува. Адвокатът на медика вече отхвърли всички нови обвинения, отправени към клиента му. А световните медии за пореден път разпространиха запис от телефон 911 между негов служител и човек от дома на Майкъл Джексън от фаталния 25 юни.

При него е личният му доктор, сър.

Така ли, има доктор при вас?

Да, но той не е в състояние да направи нищо, не е в състояние да му окаже първа помощ.

Ужас в Китай протести в Европа нови разкрития за смъртта на Джако
netinfo

Личният лекар на Майкъл Джексън Конрад Мъри

Космическият кораб на британския милиардер Ричард Брансън, с който в Космоса ще бъдат пращани туристи от следваща година, премина през първото си успешно изпитание. Той летя в продължение на близо три часа над пустинята Мохаве, на 130 км североизточно от Лос Анджелис. По време на експеримента обаче машината се е издигнала само на височина от 13 километра. Повече от 300 души вече са се записали за необичайното пътешествие, сред тях и българинът Шефкет Чападжиев. Пътуването с кораба на Ричард Брансън струва 200 000 долара. И въпреки огромната сума в листата на чакащите за място в кораба на Брансън има 80 000 души. Милиардерът пред CNN: "В совалката има места за шест потенциални асронавти, които се намират в централната част на машината. Издигаме я на височина от 60 000 фута, около 20 км., и я освобождаваме от кораба-майка. Пътниците ще достигнат открития Космос за около 10 секунди. И когато вече са в Космоса ще могат да станат от местата си и да погледнат навън през огромните прозорци, каквито досега не е имал нито един космически кораб. Ще могат да се разхождат, да се почувстват като астронавти. И когато са готови да се върнат отново в стратосферата пак ще трябва да седнат по местата си", разказва Брансън.

Единственото копие от Списъка на Шиндлер, което е собственост на частен колекционер, се продава в Интернет за 2 200 000 долара. Офертата е качена на сайта МomentsInTime.com. За списъка няма да се наддава, той ще стане собственост на първия човек готов да даде сумата. Списъкът на Шиндлер, спасил стотици евреи от нацистките концентрационни лагери, е бил изготвен в седем екземпляра. Само пет от тях са оцелели до днес, сред тях и този обявен за продажба в Интернет. Другите са в Музея на Холокоста в САЩ, в германските федерални архиви в Кобленц, два има в музеи в Израел.