Условна присъда за мароканеца, нападнал българка в Анкона
Условна присъда за мароканеца, нападнал българка в Анкона / netinfo

Условна присъда от четиринадесет месеца затвор получи мароканецът, който миналата събота нападна българка на гарата в Порто Реканати, провинция Анкона, съобщава италианският вестник "Месаджеро".

Имигрантът от Северна Африка, защитаван от адвоката Умберто Граменци, беше изправен пред съда в Чивитанова, който гледа делото по съкратената процедура. Съдията Изабела Алтиери най-напред потвърди ареста и след това осъди обвиняемия на четиринадесет месеца лишаване от свобода. Присъдата е условна и мароканецът можа да напусне затвора Монтакуто.

Местни всекидневници описаха кървавата сцена, разиграла се преди седмица на гарата в Порто Реканати. Пред стотина очевидци българка на 33 години, чието име не се съобщава, бе жестоко бита и обезобразена със счупена бутилка от 28-годишен мароканец.

Само бързата намеса на патрули на карабинерите и на финансовата полиция предотвратиха линчуването на нападателя.

Жената бе със счупвания и порезни рани по лицето и краката, които според лекарите ще оздравеят за 25 дни. В основата на това нападение са мотиви от сантиментален характер. Двамата са се познавали и мароканецът е искал да я принуди да се върне отново при него. Нейният отказ го вбесил.

Мъжът бе арестуван и изпратен в затвора по обвинение в нанасяне на тежки и предумишлени телесни повреди, както и в оказване на съпротива на длъжностно лице, тъй като никак не бе лесно да му сложат белезниците.

В информациите за нападението се изтъкваше, че мароканецът е стар познайник на органите на реда като криминално проявен нелегален имигрант с издадено от дирекцията на полицията в Бергамо постановление за експулсиране от италианска територия.

Не е ясно какви са мотивите на съда да му наложи условна присъда, нито пък се споменава дали е разпоредено предвиденото от закона принудително експулсиране. /БТА/