/ БГНЕС
Ураганът Флорънс в Атлантическия океан оправда прогнозите на метеоролозите и стана от четвърта степен с приближаването си към Източното крайбрежие на САЩ, предадоха световните агенции. Метеоролози казаха, че ураганът може да поостлабне, но все още ще е силен, когато връхлети сушата.

Стихията е вече с вятър със скорост 195 километра в час. На Източното крайбрежие вече бяха наредени първите евакуации. Те бяха разпоредени от властите на Северна Каролина за жителите на остров Хатерас. От утре заповедите ще касаят и други крайбрежни туристически райони. Губернаторът на щата Южна Каролина Хенри Макмастър нареди на обед утре да започне задължителна евакуация на цялата крайбрежна зона заради приближаването на урагана Флорънс, предадоха световните агенции.

9 септември: Извънредно положение в Южна Каролина заради приближаваща тропическа буря

Флорънс се придвижва със скорост от 20 километра в час в северозападна посока. Очаква се утре и във вторник да премине между Бахамите и Бермудските острови. После ще се насочи към САЩ, където може да връхлети Източното крайбрежие в четвъртък.
 
Два други урагана следват Флорънс в Атлантическия океан. Ураганът Хелън е с ветрове 165 километра в час и се очаква да се засили утре вечер. Той напредва североизточно, но се очаква скоростта му да намалее прогресивно. Ураганът Айзък бе определен от Центъра за ураганите в Маями като малък ураган с ветрове с максимална скорост 120 километра в час. Той се насочва към Малките Антилски острови - регион, който все още се възстановява от преминаването на урагана Мария миналата година.

Любопитното при урагана Флорънс е, че миналата седмица той се засили насред Атлантическия океан и на 5 септември достигна четвърта категория. Но тогава беше на над 2000 километра източно от Бермудите. После той отслабна до тропическа буря, но още тогава метеоролозите предупредиха, че стихията не си е отишла и техните прогнози се оправдаха.