Ураганът се намира на над 500 км източно-югоизточно от курорта Мъртъл бийч в Южна Каролина и се движи със скорост от 28 км/ч
Ураганът се намира на над 500 км източно-югоизточно от курорта Мъртъл бийч в Южна Каролина и се движи със скорост от 28 км/ч / БГНЕС
Ураганът Флорънс, който приближава към Източния бряг на САЩ, отслабна до ураган от втора категория по петстепенната скала на Сафир-Симпсън, съобщи Националният център за наблюдение на ураганите, цитиран от Ройтерс. Той се намира на 520 км източно-югоизточно от курорта Мъртъл бийч в Южна Каролина и е с максимални постоянни ветрове от 175 км/ч.
Бурята се придвижва на северозапад със скорост от 28 км/ч, посочи центърът.

11 септември: Заради ураган в САЩ: евакуираха 1 млн. души

Според прогнозите Флорънс се очаква да удари южното крайбрежие на Северна Каролина утре, допълва Ройтерс. Ураганът Флорънс отслабна до втора степен, но пък се разширява, отбелязва Ройтерс. Ветровете му са със скорост 175 километра в час. Очаква се той да предизвика 4-метрови вълни по бреговете на Северна и Южна Каролина. Количеството на валежите може да е 51-76 сантиметра.

Заради приближаването на урагана се евакуират 1,7 милиона души в Северна Каролина, Южна Каролина и Вирджиния. Десет милиона души пък живеят на места, за които има издадено предупреждение за опасна буря. Отменени са близо 1000 полета за утрешния ден. Очаква се между 1 и 3 милиона домове и учреждения да останат без ток заради бурята, предаде Асошиейтед прес.
БТА