20 кашона с материали са иззети от имението на Тръмп
Агенти на ФБР, извършили обиска в дома на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп във Флорида, са конфискували около 20 кашона с документи, сред които и такива, определени като топ секретни и информации за президента на Франция, пише "Уолстрийт джърнъл", предаде Франс прес.

Изданието твърди, че е получило достъп до инвентар от три страници на онова, което  е било конфискувано по време на обиска. В него имало топ секретни или поверителни документи, снимки и бележка, написана на ръка. Този списък е бил част от документ от седем страници, включващ  и заповед за обиск, допълва изданието.

Тръмп след акцията на ФБР в дома му: Въпросът за ядрените оръжия е измама

Вестникът уверява, че в този инвентар имало информации относно президента на Франция, но други подробности в тази насока не се казват, нито дори дали става дума за настоящия държавен глава Еманюел Макрон.

Според изданието от имението са взети около 20 кашона с документация, снимки и бележки. Иззетите документи включват указ за помилване на Роджър Стоун, бивш съветник на Тръмп, както и някои данни за „президента на Франция“. Иззети са общо 11 комплекта секретни документи, сред които има материали с гриф "строго секретно", които според изданието могат да се съхраняват само в "специални държавни институции". 

 
БТА/БГНЕС