/ БТА
Украйна и Русия съобщиха за вражески атаки с дронове, насочени към техните територии, като Киев заяви, че е неутрализирал 24 руски дрона, а Москва - че е свалила 47 украински летателни апарата.

В изявление украинските военновъздушни сили съобщиха, че Русия е изстреляла ракети по Украйна от Белгородска област, без да уточняват броя и вида им.

Според този източник Москва е изстреляла и 28 безпилотни самолета срещу Украйна, 24 от които са били унищожени от противовъздушната отбрана над областите Суми, Полтава, Днепропетровск, Миколаев и Херсон.

Украинският генерален щаб пое отговорност и за нощен удар, без да уточнява използваните оръжия, срещу склад за гориво край град Ровенки в Луганска област (изток), окупирана от руските войски.

Според този източник на обекта, който, отново според Генералния щаб, снабдява въоръжените сили на Кремъл и вече е бил поразяван „по-рано“ от „украински оръжия“, е избухнал пожар.

Москва не е потвърдила тази атака.

От своя страна руското министерство на отбраната заяви, че е неутрализирало 47 украински дрона през нощта, включително 17 над югозападния Краснодарски край, 16 над Азовско море и 12 над Курска област.

В Телеграм губернаторът на Краснодарския край заяви, че атаките на украинските дронове са повредили три къщи и са подпалили автомобил, без да причинят жертви.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС