/ iStock/Getty Images
Руския извърши тази нощ ракетна атака срещу пристанищна инфраструктура в Одеска област, заяви областният управител Олег Кипер, цитиран от Укринформ.

При атака е убит един охранител и са нанесени щети на склад за товари.

Зеленски се похвали с „добри резултати“ на фронта

Пристанищната инфраструктура на Одеска област се превърна в обект на редовни руски атаки, след като Москва се изтегли миналата седмица от зърнената сделка, по силата на която се гарантираше износът на украинско зърно през Черно море в продължение на близо година, отбелязва Ройтерс.

НАТО осъди „опасното поведение“ на Русия в Черно море: Засяга български териториални води

Областният управител Кипер заяви, че при атаката Русия е използвала ракети "Калибър", които са били изстреляни от подводница в Черно море. По думите на Кипер при нападението са унищожени два автомобила.

Украинските сили заявиха, че не са успели да свалят ракетите "Калибър", въпреки че през нощта са свалили осем дрона в други области на Украйна.

Говорителката на южното военно командване на Украйна Наталия Гуменюк заяви, че руските сили са нанесли удара по Одеска област по време на среднощна буря и че ракетите са летели изключително ниско, като тези фактори са възпрепятствали отразяването на нападението.
Божидар Захариев/БТА