Украинските военни съобщиха днес, че успешно са отблъснали руски атаки в източните райони на страната на фона на тежки сражения, предаде ДПА.

През изминалото денонощие е имало повече от 30 сражения, посочи в изявление говорителят на Генералния щаб на украинската армия Андрий Ковальов. "В ход са тежки сражения", добави той. Ковальов изтъкна напредъка на руските сили край село Синкивка, на около 10 километра от град Купянск в Харковска област, който бе освободен от украинците миналата година.

CNN: Контраофанзивата на Киев не успя да отговори на очакванията на Запада

Руски нападения е имало и в съседната Донецка област, южно от контролирания от Москва град Бахмут, близо до село Клишчиевка, съобщи той. 

Украинският заместник-министър на отбраната Ханна Маляр заяви в понеделник в Киев, че руските войски са засилили огъня в Източна Украйна, тъй като се опитват да си върнат изгубените миналата есен позиции в Харовска област.

Украинските войски продължават настъплението си в Запорожка и Донецка област, отбеляза Ковальов без да дава конкретна информация за извоюваните територии.
Симеон Томов/ БТА