Украинските спасители намериха два сала и надуваема лодка
Украинските спасители намериха два сала и надуваема лодка / netinfo
Два сала и обърната надуваема лодка са намерили украинските спасители, търсещи моряци от кораба “Ванеса”, съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта.

По информация на Морска администрация тази сутрин спасителните екипи на украинските власти са намерили плот в района на Арабатската коса, на 40 метра от бреговата ивица в ледовете. Украинските водолази са достигнали до спасителния плот от българския кораб “Ванеса”, където обаче не се намерени хора.

Директорът на ИА Морска администрация Николай Апостолов отказа да коментира изказването на министъра на транспорта и съобщенията на Украйна Йосип Винский, че бизнес интереси на собственика на българския кораб "Ванеса" са причина за катастрофата на товарния морски съд.

Днес собственикът на кораба Дойчин Дочев не бе открит за коментар на тези твърдения. В звуковия файл чуйте какво отговори той вчера пред Дарик на въпросите какво е състоянието на кораба и дали е била възможна по-бърза реакция на спасителните екипи.

По последната информация на Морска администрация се подобрява състоянието на българския моряк Николай Димитров, спасен от потъналия в Азовско море товарен кораб.

Корабът “Ванеса” с 11 души екипаж потъна преди три дни в Керченския пролив.