/ БГНЕС
В ежедневната си сводка Генщабът на украинската армия съобщи, че тя продължава да отблъсква атаките на руските сили срещу столицата Киев.

Военните на Украйна заявиха, че руските сили са изпитали трудности при попълването на качествен личен състав и компенсиране на загубите, понесени по време на инвазията, отчасти поради въздействието на международните санкции. Той също така твърди, че руското оборудване е в "лошо техническо състояние" поради "небрежна предварителна експлоатация и продължително съхранение". Тези фактори оказват влияние върху способността на Русия да „поддържа необходимото темпо на битката и да постигне крайната цел на войната“, се казва в изявлението.

Това обаче не попречи на Русия да продължи да извършва атаки и въздушни нападения и да нанася щети на украинските сили, добавя се в сводката. В нея се твърди, че Москва е разположила максимални части в Крим, в районите на Херсонска, Запорожска, Мариуполска и Донецка области, за да „потуши съпротивата на жителите“.

В районите на Донецк и Луганск украинските сили отблъснаха руските атаки и унищожиха 8 танка и 11 единици вражеска техника. Украинската ПВО е свалила руски 3 самолета и три дрона.

Би Би Си не успя да потвърди тази информация от други източници. 
БГНЕС