УЕФА започва дисциплинарно дело срещу Русия, ще отнема точки
УЕФА започва дисциплинарно дело срещу Русия, ще отнема точки / Guliver/Getty Images

Тежка санкция дебне Русия и може да се стовари върху националния отбор всеки момент. И за това ще са виновни хулиганите, които се пишат фенове на "сборная", съобщава "Скай Спортс".

Те нахлуха в сектора с привърженици на Англия по време на двубоя на двата тима от Европейското първенство в събота вечер. Стигна се и до грозни сцени с побоища.

Руски хулигани подгониха английски фенове след двубоя в Марсилия (ВИДЕО)

Затова УЕФА отвори дисциплинарна процедура срещу руснаците. Това се е случило днес на обяд и скоро се очаква решение. А то може да сложи точка на надеждите на "сборная" да продължи напред в турнира.

Руският спортен министър Витали Мутко подкрепи евентуални санкции от УЕФА. "Ако бъдем наказани, това ще е правилното нещо, правилната постъпка от УЕФА към нас. Няма какво да кажа, всичко се видя. Имаше факли, имаше ракети, имаше сблъсъци, боеве. Всякакви такива неща трябва да се изкоренят", заяви той.

Европейската футболна централа може да отнеме 6 точки от актива на Русия, защото тимът е с условно наказание още от квалификациите, посочва Gong.bg. Те имаха условна санкция за хулигански изяви на феновете си още от квалификациите.

Сега повдигнатите обвинения са за "размирици по трибуните" и "расистки прояви". Точно заради расизма може да има и още по-солена санкция. Съвсем скоро се очаква становището на УЕФА по този казус.

Така според Мутко, ако се стигне до санкция, "всичко ще е наред и ще е справедливо".

Английски фенове завихриха безредици в Марсилия (ВИДЕО)

"Ние все пак ще подготвим защитата си, но не очаквам нищо. Хората ни подкрепяха, но имаше много хора, които не бяха дошли там заради футбола, а заради нещо друго, което не е хубаво", сподели още руският министър Мутко пред Р-Спорт.

Всичко за UEFA EURO 2016 следете в Gong.bg