/ iStock/Getty Images
Австралийските власти удължиха локдауна в Сидни най-малко с 14 дни в сряда, след като първоначалните триседмични ограничения не успяха да спрат разпространението на коронавируса в най-големия град на страната, съобщи Ройтерс.

Премиерът на провинция Нов Южен Уелс Гладис Береджиклян каза, че ограниченията трябва да останат в сила поне до 30 юли, след като през изминалото денонощие бяха регистрирани 97 нови случая на заразяване в града, което е малко повече, отколкото ден по-рано. От новите случаи 24 са се заразили в рамките на общността.

Австралия с първа жертва на COVID-19 за годината и рекорден брой на заразени

Береджиклян многократно е заявявала, че локдаунът, който е в сила от 26 юни, ще бъде отменен само когато броят на новите случаи, циркулиращи в общността, е близо до нула.

В 5-милионния град беше обявен локдаун в края на юни след установяването на по-заразния вариант Делта в страната. Много от по-несъществените дейности бяха затворени, повечето от учениците останаха по домовете си, а на жителите е позволено да напускат дома си само по важни причини или за физическа активност.
БТА