затворено
затворено / iStock/Getty Images
Френските власти обявиха днес удължаване на локдауна през уикенда за част от Лазурния бряг в контекста на ситуацията с разпространението на коронавируса, която продължава да е тежка, предаде Франс прес.

Франция от няколко седмици възприе нова стратегия за борба с епидемията, включваща затваряния по места през почивните дни в районите, засегнати най-сериозно от разпространението на най-заразните варианти на коронавируса. След седем седмици на вечерен час в страната и над четири месеца, през които ресторантите, баровете, местата на културата и спортните зали бяха затворени, властите полагат усилия да избегнат национален локдаун, който би имала сериозни икономически и социални последици, отбелязва АФП.

Бе решено да бъде наложен локдаун в департамент Алп-Маритим и този уикенд, съобщи днес говорителят на френското правителство Габриел Атал. Той нарече решението "трудно".
В Алп-Маритим вече бе наложен локдаун през последните два уикенда.

"Следващата седмица ще бъде направена оценка" на ситуацията, за да бъде взето решение дали локдаунът да бъде отменен, каза Атал и призова хората да продължат да спазват мерките за борба с разпространението на коронавируса.
 
БТА