деца убийство Англия
деца убийство Англия / Gulliver/Getty Images
Тейлър Суифт е в шок след убийството на две деца в Северна Англия при нападение с нож в танцов клас, посветен на американската попзвезда.

„Напълно съм шокирана от ужасното нападението в Саутпорт. Това са малки деца в клас по танци. Нямам думи, с които да изразя съчувствието си към тези семейства“, написа певицата в Instagram.

При нападението загинаха две деца, а други шест са в критично състояние. За инцидента е задържан 17-годишен младеж.
 
Общо девет деца и двама възрастни бяха ранени при нападението с хладно оръжие в занималнята в град Саутпорт, чийто плаж привлича летовници от цяла Северозападна Англия. Двамата възрастни също са в критично състояние при атаката. Всички по-сериозно ранени са приети в местни болници.

„Смятаме, че възрастните са били ранени, докато са се опитвали смело да защитят нападнатите деца“, заяви Серена Кенеди, ръководител на полицията на графство Мърсисайд, в което се намира Саутпорт.

Свидетелите описват сцени „като от филм на ужасите“, докато окървавените деца бягат от местопрестъплението. Заподозреният е задържан малко след това. Полицията съобщава, че той е роден в Кардиф, Уелс, но от години е живеел в село на около 5 км. от Саутпорт. Все още не са му повдигнати обвинения.

Полицията съобщи, че нападението не е свързано с тероризъм и че не издирва други заподозрени.

Това е поредното от серията шокиращи нападения с нож в страната, което доведе до призиви правителството да вземе мерки за по-засилен контрол над хладните оръжия.

Премиерът Киър Стармър нарече атаката „ужасяваща и дълбоко шокираща“. Крал Чарлз Трети изпрати своите „съболезнования и най-дълбоко съчувствие“ на засегнатите в „ужасяващия инцидент“ и каза, че се моли за тях.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС, БТА