/ БГНЕС
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск написа в Туитър, че ЕС трябва да бъде отворен за варианта да предостави на Великобритания дълга отсрочка за напускането й, предаде Асошиейтед прес.
В публикацията си Туск заявява, че в консултациите преди предстоящата среща на върха на ЕС в Брюксел той ще призове лидерите на 27-те оставащи държави от ЕС "да бъдат отворени за дълго продължение (на срока), ако Обединеното кралство намери за необходимо да преосмисли стратегията си за Брекзит и да изгради консенсус за нея".

Британските депутати решават дали да бъде отложен Брекзит

Изгледите Брекзит да бъде отложен за след насрочената си дата 29 март нараснаха през последните дни, след като споразумението на премиера Тереза Мей за излизането отново претърпя тежко поражение в британския парламент. По-късно днес се очаква депутатите в Лондон да гласуват дали Мей да поиска от ЕС срокът да бъде продължен.

Британските депутати отхвърлиха „твърд“ Брекзит (ВИДЕО)

Нейните предпочитания изглежда са за кратка отсрочка, която да продължи до края на юни. Тя предупреди привържениците на Брекзит, които се противопоставят на споразумението й, че ако в следващите дни не бъде прието споразумение за излизането, отсрочката може да трае дълго време и може всъщност да означава, че Брекзит никога няма да се състои. 
БТА