Турски медии за визитата на Давутоглу: Единствено България наричаме „комши
Турски медии за визитата на Давутоглу: Единствено България наричаме „комши / снимка: БГНЕС

"Единствено България наричаме "комши" и "Българите винаги са били приятели, ще бъдат и в бъдеще" - тези думи на турския външен министър Ахмет Давутоглу са изведени като акцент от някои турски медии, които съобщават за приключилата визита на министъра у нас.

Новинарският сайт Хабер 7 цитира турския дипломат номер едно, който изтъкнал, че единствено по адрес на България турската дума "комшу" се произнася "комши", което според него внася смислов нюанс в значението й, посочва БТА.

"Имаме много страни съседки (комшу), но само България е тази, която наричаме"комши". Това е знак за общото ни минало и силните ни отношения", заяви Давутоглу.

Сондакика, друго турско електронно издание, изтъква, че Давутоглу е окачествил посещението си в България като "превъзходно", а за българите посочил, че "винаги са били приятели и ще бъдат и в бъдеще".

Турските медии информират широко за въпросите, обсъдени с българските официални лица по време на визитата, за изразените намерения за засилване на сътрудничеството в определени сектори и за някои "парливи" теми, които също били засегнати в разговорите.