Турски бръснар измисли прическа за президентската република (СНИМКА)
Турски бръснар измисли прическа за президентската република (СНИМКА) / Thinkstock/Getty Images

Бръснар от Анкара създаде специална мъжка прическа, която изразява неговата подкрепа за президентска система на управление, която ще мине през референдум.

Одобрението на турските гласоподаватели ще открие пътя президентът на Турция да стане шеф на изпълнителната власт и ще концентрира в ръцете на Реджеп Тайип Ердоган цялата власт в югоизточната ни съседка.

Мюнюр Йонкан, който работи в бранша от 34 г., подстригва до нула номер тила на своите клиенти, но оставя косата по-дълга на определени участъци, за да се оформи надписа "Devlet için Evet", означаващ "Да на държавата". По думите на Йонкан местните жители се интересували от новия стил.

Това не е първият опит на бръснаря да създаде любопитно изглеждащи прически. Миналата година той изписваше на главите на клиентите си "Осуетяване на преврата", което беше гарнирано с трите полумесеца, символ на Партията на националистическото движение.

Прическата въодушеви и лидера на ПНД Девлет Бахчели, който покани момчето с така оформената коса на трибуната в парламента, за да покаже фризьорската приумица.

Източник: БГНЕС