/ iStock/Getty Images
Във връзка с разпространението на COVID-19, Турция обяви нови ограничителни мерки, които влизат в сила от 14 април 2021 г. за период от две седмици, съобщиха от МВнР.
 
Комендантският час се удължава, като в делнични дни гражданите нямат право да излизат извън домовете си в интервала между 19:00 ч. до 5:00 ч. сутринта. Чужденците, които се намират в страната с цел туризъм, са освободени от ограниченията на комендантския час.
 
Русия ограничава самолетните връзки с Турция

В съботните и неделни дни се забранява излизането извън домовете във всички области на страната от 19:00 ч. в петък до 5:00 ч. в понеделник. Не се разрешават междуселищните пътувания, освен при наличие на наложителни обстоятелства. На гражданите на възраст над 65 г. и под 18 г. не се разрешава ползването на обществен транспорт. На всички входове и изходи на градовете ще бъдат отворени КПП, които ще следят за спазването на наложените ограничения.
 
Турските власти взеха решение ограничителните мерки при пътуване до страната да се прилагат до 31 май 2021 г.
 
Турция е поставила над 10 млн. дози ваксина

Припомняме, че всички желаещи да преминат през сухопътните, морски и летищни гранични контролно-пропускателни пунктове на Турция, трябва да представят негативен PCR тест. Той следва да бъде направен до 72 часа преди влизане в страната. Изискването не важи за деца под 6-годишна възраст.
 
Пътниците, пристигащи от чужбина със самолет и желаещи да преминат през летищните ГКПП на Турция, се задължават в рамките на 72 часа преди полета да попълнят електронен формуляр на сайта на Министерството на здравеопазването на Турция.
 
Изискването за представяне на негативен PСR тест като условие за качване в самолет за Турция не се прилага спрямо пътници, които преминават транзит или правят трансфер.