Доналд Тръмп
Доналд Тръмп / Gulliver/Getty Images
Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа указ, с който се ограничават възможностите на правителството на Венецуела да продава държавни активи и се забранява на операции с венецуелския държавен дълг на територията на САЩ, предадоха ТАСС и Ройтерс.

Във Венецуела преизбраха досегашния президент Николас Мадуро
 
"Днешният указ ограничава способността на режима да ликвидира държавни активи по дъмпингови цени за сметка на венецуелския народ. Няма да стоим безучастно, докато активите на Венецуела се разхищават от този корумпиран режим и се продават на безценица", каза представител на администрацията.
 
"Подписаният днес указ затваря още една възможност за корупция, която видяхме да се използва: той лишава венецуелските длъжностни лица от способността да занижават оценки и да разпродават държавни активи срещу подкупи", добави източникът.
 
Решението идва след вчерашните президентски избори във Венецуела, спечелени от сегашния държавен глава Николас Мадуро. Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс ги определи като фарс и ги нарече "нито свободни, нито честни", отбелязва Франс прес.
БТА