Президентът на САЩ Доналд Тръмп и съпругата му Мелания пристигнаха в Корпъс Кристи, Тексас. Щатът е ударен от най-мощната буря от десетилетия.
Президентът на САЩ Доналд Тръмп и съпругата му Мелания пристигнаха в Корпъс Кристи, Тексас. Щатът е ударен от най-мощната буря от десетилетия. / БГНЕС
Президентът на САЩ Доналд Тръмп и съпругата му Мелания пристигнаха в тексаския град Корпъс Кристи, за да се срещнат с организации, помагащи на засегнатите от бурята Харви, която опустоши щата, предаде Франс прес.

Президентският самолет "Еър форс уан" кацна на летището на пристанищния град, разположен на около 350 км югозападно от мегаполиса Хюстън, който се бори с безпрецедентни наводнения. След това президентското семейство ще посети град Остин, разположен на север.

Хиляди в Хюстън търсят убежище от наводненията, арестуваха мародери

Президентът беше облечен в дъждобранно яке и бяла шапка с надпис "САЩ". При слизането си от самолета той приветства за кратко събралите се, преди да влезе в президентската лимузина, която го чакаше. Първата дама беше заменила обувките си на високи токчета с бели обувки за тенис.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и съпругата му Мелания пристигнаха в Корпъс Кристи, Тексас. Щатът е ударен от най-мощната буря от десетилетия.
БГНЕС

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ КАТАСТРОФАЛНОТО НАВОДНЕНИЕ В ХЮСТЪН

"Това е бедствие от исторически мащаб", каза Тръмп при първата си среща с местни ръководители.

Президентът ще внимава много присъствието му в Тексас да не попречи на дейностите за възстановяване от бедствието, заяви говорителката на Белия дом Сара Хъкаби Сандърс, цитирана от Асошиейтед прес. Тя добави, че посещенията на Тръмп в Корпъс Кристи и в Остин имат за цел да покажат координация на всички равнища на правителството и да положат основите за възстановяването след бурята, което се очаква да бъде продължително.

Призракът на болестите витае в наводнените от бурята Харви райони в САЩ

С Тръмп пътуват министърът на здравеопазването и хуманитарните въпроси Томас Прайс, министърът на жилищното строителство и градоустройството Бен Карсън, и ръководителката на Управлението по въпросите на малкия бизнес Линда Макмеън. Те ще се срещнат с колегите си в Тексас.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ БЕДСТВИЕТО В ТЕКСАС

Президентът на САЩ ще се срещне в Корпъс кристи с тексаския губернатор Грег Абът и с директора на Федералната агенция за извънредните ситуации (ФЕМА) Уилям Лонг, отбелязва АФП.
БТА