Тръмп спечели първичните избори в още пет щата
Тръмп спечели първичните избори в още пет щата / снимка: Guliver/Getty Images

Доналд Тръмп печели първичните избори и в петте щата, в които вчера имаше вътрешно партийни избори за президентската номинация на републиканците, предадоха агенциите, като се позоваха на американските медии. Това са Калифорния, Ню Джърси, Ню Мексико, Южна Дакота и Монтана.

Тръмп разказа как спечелил „куп пари“ от сделка с Кадафи

В Ню Джърси при преброени 55 процента от бюлетините Тръмп събира над 81 процента от гласовете, посочва ТАСС. Като победител ще получи и всички делегатски места от щата.
В Ню Мексико, Южна Дакота и Монтана са обработени съответно 20, 48 и 4 процента от бюлетините. В тези щати милиардерът има подкрепата съответно на над 72, 67 и 70 процента от гласовете.

Брилянтният ум Стивън Хокинг не може да си обясни популярността на Тръмп

В Калифорния залогът беше големият брой делегатски места, които щатът дава, най-големия от всичките пет щата, гласували вчера - 172 места. Предварителните данни сочат, че в Калифорния Тръмп е спечелил минимум 72 процента от гласовете.

Доналд Тръмп си намери майстора в Туитър

На митинга по случай победата си Тръмп държа реч с помирителен тон, като заяви, че осъзнава отговорността да поведе Републиканската партия, предаде Асошиейтед прес. Той отправи и директен призив към привържениците на отпадналия от надпреварата при демократите Бърни Сандърс и останалите демократи.

"Най-важното в изборите не е дали си републиканец или демократ, а кой ще ръководи страната: специалните интереси или народа", заяви той.

Източник: БТА