/ Guliver/Getty Images
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че всички допитвания са погрешни, така че днес сам пресметна рейтинга си – 75%.

Тръмп започнал да следи процентите на одобрение за себе си и през нощта изрази задоволство от проучване, което му дава 50%.

"Работя здраво, благодаря!" написа той пише в Туитър като съобщението е придружено с негова снимка от митинг и огромно „50%“ върху нея.

Тръмп обвини гигантите сред социалните медии, че са въвели цензура

Всички останали проучвателни компании, като Gallup, дават на Trump значително по-ниски рейтинги, средно само с 43%, според RealClearPolitics.com.

Така че в началото на четвъртък, Тръмп отново написа в Туитър, този път заявявайки, че лошият му рейтинг е причинен от разследването за предполагаеми неправомерни или дори престъпни връзки между президента и Русия.

Доналд Тръмп се похвали: На младини ме сравняваха с Елвис

„Без фалшивия лов на вещици заради Русия...моят рейтинг на одобрение би бил по-скоро 75%, отколкото тези 50%, за които съобщиха от Rasmussen", написа той. “това се нарича тормоз на президента!“.

Рейтинг от 75% спокойно би направил Тръмп един от най-популярните лидери в света. Той без усилие би изпреварил и руския си колега Владимир Путин.
БГНЕС