Тръмп разчисти пътя си към номинацията, Тед Круз се оттегля
Тръмп разчисти пътя си към номинацията, Тед Круз се оттегля / Guliver/Getty Images

Донал Тръмп разчисти пътя си към номинацията за президентските избори в САЩ. Сенаторът от Тексас Тед Круз, борещ се за спечелване на номинацията на републиканците за кандидат-президент на САЩ, обяви късно снощи, че се оттегля от надпреварата за Белия дом.

Това стана след съкрушителната победа на милиардера Доналд Тръмп на първичните избори в щата Индиана, съобщиха световните агенции.

Обама нарече на шега Клинтън своя приемничка

"С огромно съжаление трябва да заявя, че прекратявам кампанията си", заяви Круз пред свои привърженици, предаде Ройтерс. "Ние дадохме всичко от себе си, но избирателите предпочетоха друг път", добави сенаторът, който подчерта, че гледа с оптимизъм на бъдещето на страната.

Американците вярват повече на Клинтън, отколкото на Тръмп

Председателят на Националния комитет на Републиканската партия Райнс Прибъс заяви, че Тръмп е вероятната номинация на партията, след като най-големият му съперник Круз прекрати кампанията си, предаде ДПА. "Сега трябва да се обединим и да се съсредоточим върху разгромяването на Хилари Клинтън", написа Прибъс в Туитър.

Промени ли позицията си за абортите Доналд Тръмп

Републиканската партия е дълбоко разделена по кандидатурата на Тръмп, като някои видни републиканци заявяват, че никога няма да подкрепят милиардера бизнесмен и политически новак, отбелязва ДПА.

Източник: БТА