/ БГНЕС/ЕРА
Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова днес избирателите в някои ключови щати да вземат участие в предварителното гласуване за президентските избори утре, предаде ДПА.

Тръмп или Байдън - кой ще победи в изборите за президент (ВИДЕО)

"Докато съм на този пост, Небраска, Мичиган, Минесота и Охайо ще стъпят отново на краката си и ще са по-добре от когато и да било! Секциите за предсрочното гласуване затварят днес в тези Велики Щати. Излезте и ГЛАСУВАЙТЕ! Заедно ще НАПРАВИМ АМЕРИКА ОТНОВО ВЕЛИКА!!", написа днес Тръмп в "Туитър" - по-малко от 24 часа преди началото на официалния изборен ден.
 

Мичиган, Минесота и Охайо са сред т. нар. колебаещи се щати и резултатите в тях може да решат изхода от изборите, отбелязва ДПА.

Утре сутринта започва официалният изборен ден, но малко над 94 милиона американци вече са упражнили правото си на вот. Това показва специализираната база данни "Американски изборен проект", създадена от преподавател във Флоридския университет.
Този безпрецедентен брой подадени предварително бюлетини се дължи до голяма степен на опасенията от пандемията от новия коронавирус и необходимостта да не се струпват много хора в изборния ден.

Много щати заявиха, че при преброяването на гласовете ще бъдат взети предвид и бюлетините, които са пристигнали по пощата след официалния изборен ден, стига да са били изпратени коректно. Това означава, че утре вечерта може да няма окончателни резултати от изборите, отбелязва ДПА.
БТА