/ БГНЕС
Американският лидер Доналд Тръмп поздрави с писмо Ким Чен-ун, председател на Държавния съвет на КНДР, за рождения му ден. Това съобщи ТАСС.

Северна Корея: Тръмп е безразсъден и непостоянен старец

Ким Чен-ун имаше рожден ден на 8 януари, а президентът на САЩ Доналд Тръмп е предал своите най-добри пожелания на председателя на Държавния съвет на КНДР Ким Чен-ун", цитира агенцията администрацията на президента на Южна Корея, предала писмото.
 


През юни 2019 г. лидерите на КНДР и САЩ си размениха писма в навечерието на посещението на Тръмп в демилитаризираната зона.

Ким Чен-ун и Тръмп се договориха на срещата на 30 юни 2019 г. да възобновят консултациите на работно ниво относно денуклеаризацията, които бяха прекратени след неуспешното приключване на срещата на върха в Ханой през февруари 2019 г.

Тръмп: Ким Чен-ун е човек на дадената дума, искам мир

В съответствие с това споразумение, на 5 октомври 2019 г. представители на САЩ и Северна Корея се срещнаха в Стокхолм, за да обсъдят перспективите за нормализиране на двустранните отношения, но не успяха да установят диалог между Вашингтон и Пхенян до края на 2019 г.
БГНЕС