/ Gulliver/Getty Images
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп осъди "некомпетентността" на Джо Байдън при изтеглянето на американските войски от Афганистан, в деня, когато страната отбелязва с възпоменателни церемонии 20-ата годишнина от атентатите на 11 септември, предаде Франс прес, като цитира публикуван от него видеозапис.

След като изрази почит към проявената на 11 септември смелост на пожарникарите, полицаи и спасители, Тръмп подложи на остри критики действията на президента Байдън и края на най-дългата война с участието на САЩ, започнала след атентатите на 11 септември.

"Това е тъжен момент и заради начина, по който миналата седмица приключи войната срещу тези, които причиниха толкова зло на нашата страна", заяви той. "Лидерът на страната изглеждаше като идиот", добави Тръмп.

"Ще ни е трудно да се възстановим от срама, който причини тази некомпетентност", подчертава милиардерът в своя видеозапис.

Тръмп изрази съжаление за смъртта на 13-те войници, загинали през август при атентат край летището в Кабул и осъди завземането на американски военна техника от талибаните "без един изстрел". "Джо Байдън и некомпетентната му администрация капитулираха", подчерта експрезидентът.

Тръмп не участва в официалната церемония за годишнината от атентатите на 11 септември. Очаква се по-късно днес той да коментира боксов мач между бившият шампион по бокс Ивендър Холифийлд и ММА-звездата Витор Белфорт.
БТА