/ Gulliver/Getty Images
Епидемията от болестта, причинена от новия коронавирус COVID-19, отстъпва в САЩ, обяви на пресконференция в Белия дом президентът Доналд Тръмп.

„Започваме да виждаме доказателства за значителен напредък. В цялата страна броят на положителните резултати от тестовете е намалял с почти 6% в сравнение с предходната седмица, а делът на положителните тестове също е спаднал от 8.7% на 8% за същия период от време. Това е обнадеждаващ, много обнадеждаващ знак, че вирусът се оттегля“, заяви Тръмп.

Над 18 милиона случая на коронавирус са официално регистрирани в света

Според него американските власти очакват, че ваксина срещу коронавируса може да се появи много по-рано от края на годината. "Поддържаме баланс между бързината и безопасността и се придвижваме към разполагане на ваксина тази година, вероятно много по-рано от края на годината", каза американският президент.

По данни на университета Джон Хопкинс, който изчислява въз основа на информация от федералните и местните власти, в САЩ са регистрирани над 4,71 милиона случая на коронавирусна инфекция, загинали са 155 311 души.
БГНЕС