Тръмп: Невъзможно е ФБР да не препоръча повдигане на обвинения срещу Клинтън
Тръмп: Невъзможно е ФБР да не препоръча повдигане на обвинения срещу Клинтън / БГНЕС, архив

"Невъзможно е ФБР да не препоръча повдигането на криминални обвинения срещу Хилари Клинтън", заяви снощи вероятният кандидат за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп, цитиран от Асошиейтед прес.

Това беше реакцията на Тръмп на новината, че Федералното бюро за разследвания (ФБР) е разпитвало Клинтън във връзка с използването на личен имейл сървър, докато е била държавен секретар на САЩ, отбелязва АП. Бюрото проучва дали е имало случаи на злоупотреба с поверителна информация.

Хилари Клинтън говори над 3 часа със служители на ФБР

По-рано Тръмп предизвика шум в социалните мрежи, след като публикува снимка на Хилари Клинтън с нещо, което изглежда като Звезда на Давид, на фона на доларови банкноти. Към тях са добавени думите "Най-корумпирания кандидат за президент в историята".

Популярността на Тръмп се топи според анкета

Публикуваната снимка бързо предизвика обвинения в антисемитизъм. По-късно тях беше изтрита и заменена с версия на същата картина, която използва кръг вместо звездата.

Тръмп с нова порция тежки обиди към Хилари Клинтън

По-рано снощи телевизия Фокс нюз съобщи, че по време на работата си като държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън е споделила с трети лица поверителна информация за начините за преодоляване на финансовата криза в Гърция.

Тези данни са били изключително важни за зетя на Държавния секретар, оглавяващ инвестиционен фонд и специализиращ в гръцките дългове, отбелязва ТАСС. Информацията се основава на разсекретени имейли, изпратени от Клинтън по електронната поща.

Хилари Клинтън и Доналд Тръмп поведоха "война" в Туитър

Клинтън е споделила служебна информация и със съпруга си, което също е забранено, отбелязва Фокс нюз.

Източник: БТА