Тръмп и Путин под един покрив, при това от злато. Бившият американски президент описа подобна картина за бъдещето, осмивайки съдебното решение, което го принуждава след няколко дни да се яви пред съда в Атланта.

Тръмп: Ще отида в затвора в Атланта, за да бъда арестуван

"Проваленият областен прокурор на окръг Фултън (Атланта) Фани Уилис настоя да дам гаранция от 200 000 долара. Тогава приемам, че според нея има риск "да отлетя“. Ще отлетя много далеч, може би в Русия, Русия, Русия, където ще споделям дворец със златен купол с Владимир и никога няма да чуят повече за мен", написа Доналд Тръмп в собствената си социална мрежа Тruph Social."Ще мога ли да взема и моя "скромен“ самолет със златен надпис TRUMP, който да се вижда отвсякъде. Вероятно не, ще ми е много по-добре да летя с граждански полет – сигурен съм, че никой няма да ме познае!“ – написа още бившият американски президент.

Съдията в Атланта, който наблюдава делото на бившия президент, определи гаранция от 200 000 долара (157 000 паунда) по дело за рекет, заведено срещу Тръмп в южния щат.

Тръмп определи като лов на вещици поредните обвинения срещу него

Тръмп и останалите 18 съподсъдими по знаковото дело трябва да се явят пред властите в Джорджия до петък на обяд, за да бъдат задържани.