/ Guliver/Getty Images
Кубинското правителство счита, че писмото на американския президент Доналд Тръмп, в което той поздравява съседския народ за Деня на независимостта, е "спорно" и "абсурдно". Това се посочва в официално съобщение на държавната кубинска телевизия.

В него се отбелязва, че „зле информираният президент Доналд Тръмп изпраща посланието, че н"а 20 май се е образувала кубинската република".
 
"Този ден е "роден" от американската нео-колония, която съществува до 1 януари 1959 г. Тогава Хавана печели революцията, водена от Фидел Кастро, който сложи край на про-американския режим на диктатора Фулхенсио Батиста", се казва по канала.

Правителството на Тръмп ще ревизира изцяло политиката към Куба
 
В текста се отбелязва, че "дори и в правителството на САЩ е наясно какви противоречиви и объркани изявления прави милионерът".
 
В събота Тръмп поздрави народа на Куба и кубинската диаспора в САЩ със 115-годишнината от освобождението от колониалното управление на Испания.
 
"Кубинският народ заслужава едно правителство, което поддържа демократичните ценности, икономическа и религиозната свобода и правата на човека. Моята администрация е поела ангажимент за постигането на тази цел", казва американският държавен глава.
БГНЕС