/ Guliver/Getty Images
Нова среща между президента на САЩ Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун може да се състои през януари 2019 г., съобщи днес южнокорейския вестник "Чосон илбо", като се позовава на дипломатически източник във Вашингтон, предаде ТАСС.
 
Американското правителство иска да проведе срещата на върха до 10 януари, мястото й още не е определено, посочва вестникът.
 
Американският президент получил "изключително писмо" от Ким

По-рано съветникът на американския президент по въпросите на националната сигурност Джон Болтън заяви, че Ким и Тръмп може да се срещнат през следващите няколко месеца.
 
На 7 октомври държавният секретар на САЩ Майк Помпейо посети Пхенян и Пекин. Американският дипломат успя да постигне споразумение с Ким Чен-ун за създаване на работна група по въпросите на денуклеаризацията и обсъди възможността за втора среща на върха САЩ-КНДР.
 
Вашингтон е готов да поднови незабавно преговорите с Пхенян

На 12 юни в Сингапур се състоя първата в историята среща на лидерите на двете държави. След срещата Тръмп и Ким подписаха съвместно изявление, в което Пхенян обяви готовност да работи за освобождаване на Корейския полуостров от ядрени оръжия, а Вашингтон се задължи да предостави на Северна Корея гаранции за сигурност, припомня агенцията.
БТА