Тръм
Тръм / БГНЕС
Американският президент Доналд Тръмп обеща да обърне внимание на "изключително сериозната ситуация" със "заглушаването" на консервативните гласове и добрите новини от социалните медии, предаде Асошиейтед прес.

Тръмп обвини гигантите сред социалните медии, че са въвели цензура
 
Президентът отправи критики към компанията Гугъл (Google) и я обвини, че при търсене на новини за Тръмп се появяват само публикации на медиите на "фалшивите новини". Според Тръмп "републиканските, консервативните и честните" медии не присъстват по същия начин в Гугъл.
 
В отговор интернет гигантът категорично опроверга твърденията на Тръмп и каза, че неговата интернет търсачка не "класира никога резултатите от търсенето, за да манипулира общественото мнение", предаде Франс прес. "Търсенето не се използва, за да се защити дадена политическа програма и ние не отклоняваме нашите резултати от търсенето към някоя политическа идеология", се казва в изявление на компанията.

Смартфон без дисплей и други тайни проекти на Google (ВИДЕО)
 

 
"Нашата цел е да се уверим, че потребителите, които изписват нещо в прозореца за търсене на Гугъл, получават най-подходящия резултат за няколко секунди", подчерта компанията и добави, че всяка година внася стотици подобрения в алгоритмите, които направляват търсенето, за да "гарантира, че те улавят съдържание с "високо качество".
БТА