/ Gulliver/Getty Images
Президентът на САЩ Доналд Тръмп не показва странични ефекти от двуседмичния прием на лекарството срещу малария хидроксихлорохин, което може да причини сърдечни проблеми. Това сочат резултатите от годишния медицински преглед на Тръмп, съобщи Белият дом, цитиран от Ройтерс.

Тръмп увери: Спира да приема хидроксихлорохин

Изследванията показват, че 73-годишният президент остава здрав, но леко е напълнял и вече тежи 110,68 кг, което го поставя в категорията на наднормено тегло за хора с неговата височина.

Изследване в САЩ показа, че лекарство против малария не спира развитието на Ковид-19

Тръмп, който ще навърши 74 години на 14 юни, редовно се тества за коронавирус и резултатите винаги са били негативни, според обобщение на резултатите, направено от лекаря му Шон Конли.

Държавният глава миналия месец започна да приема хидроксихлорохин въпреки множеството неизвестни около ефективността му, след като двама служители на Белия дом дадоха положителен резултат за коронавирус.

Помага ли хидроксихлорохинът срещу коронавируса или не (ВИДЕО)

В кардиограмата на Тръмп не се забелязват изменения, резултат от лекарството, каза лекарят. Холестеролът на Тръмп е 167, което е в нормалните граници.

Медицинските изследвания са обичайна практика за американските лидери от времето на 37-мия президент Ричард Никсън, който заема поста между 1969 и 1974 година.
БТА