/ Gulliver/Getty Images
Американският президент Тръмп написа в Туитър, че адвокатът му Рудолф Джулиани е дал положителна проба за коронавирус днес, съобщи АФП.

Джулиани: Отхвърленият иск в Пенсилвания ще стигне до Върховния съд

Доналд Тръмп написа в Туитър, че неговият личен адвокат Руди Джулиани, който е ръководил усилията на президента да отмени загубата му на изборите, е бил положителен за коронавирус.

„Джулиани, най-големият кмет в историята на Ню Йорк, който неуморно работи, излагайки доказателства за най-корумпираните избори (досега!) в историята на САЩ, се оказа положителен за китайския вирус“, написа Тръмп, използвайки термина си за COVID-19, който възмути Пекин.

Няколко часа по-рано 76-годишният бивш кмет на Ню Йорк даде интервю на живо за телевизия "Фокс нюз", без да покаже признаци, че е болен, съобщи Франс прес.

Смяна на прокурора, разследващ Руди Джулиани

Адвокатът, опитващ да убеди властите в няколко щата да не утвърждават изборните резултати, участва в няколко дълги заседания през последните седмици на закрито и без да носи маска.

В сряда той бе в Законодателното събрание на щата Мичиган в град Лансинг за изслушване, продължило над 4 часа. Американски съдилища отхвърлиха вече няколко свързани с изборните резултати жалби, внесени от юридическия екип на Тръмп.
 
БГНЕС