Полицията съобщи, че при стрелба в университет в Лас Вегас са загинали трима души, а друг е тежко ранен, като заподозреният също е мъртъв.

"Според нашите следователи на мястото на инцидента имаме три жертви и още един човек в критично състояние в местна болница", написа в социалните мрежи столичното полицейско управление на Лас Вегас и добави: "Заподозреният в този инцидент също е починал".

"Няма повече заплаха за обществото", заяви в социалните мрежи шериф Кевин Макмахил от столичното полицейско управление на Лас Вегас. Полицията съобщи, че се е отзовала на повиквания и посочи, че служителите са се справили със заподозрян в кампуса, където са прозвучали изстрели на поне две места.

Телевизионни кадри показаха полицейски автомобили във военен стил, които се движат в близост до ограничителните линии, както и десетки младежи, които бяха евакуирани.

Една жена разказа пред местния телевизионен оператор KVVU, че е чула поредица от силни звуци и е избягала в сграда в кампуса, от която по-късно е била евакуирана от полицията.

Брет Форест, репортер от местната телевизия KSNV, заяви пред Си Ен Ен, че е бил в кампуса по задача и е продължил да се укрива на място заедно с десетки студенти и преподаватели, докато са очаквали разрешение от полицията.

Университетите в района бяха затворени до края на деня, а полетите до близкото международно летище бяха спрени, съобщи Федералната авиационна администрация.
 
БГНЕС