Трима пострадаха, а жилищна сграда изгоря след артилерийски обстрел в Славянск
Трима пострадаха, а жилищна сграда изгоря след артилерийски обстрел в Славянск / снимка: БГНЕС, архив

Жилищна сграда в източния украински град Славянск е изгоряла в резултат на артилерийски обстрел от страна на правителствените сили за сигурност, предаде ИТАР-ТАСС. Представител на „народното опълчение”, което контролира града, съобщи, че при обстрела миналата нощ трима души са ранени, двама от които тежко. По думите на източника ръководствата на някои предприятия в града са освободили от работа персонала поради очаквано нападение на правителствените сили.

Вчера в Краматорск - друг град в източната Донецка област, който също е под контрола на опълченци - имаше подобен случай, посочва ИТАР-ТАСС. Местни жители разказаха, че автомобил с инсталиран високоговорител е обикалял по улиците и е предупреждавал за предстоящ щурм. Командването на градското опълчение окачествило това като провокация на киевските власти, целяща да всее паника сред населението, съобщава БТА

В района на Краматорск са били забелязани няколко групи въоръжени хора в черни дрехи без опознавателни знаци. Предполага се, че тази бойци - общо на брой около 50 - са от групировката „Десен сектор”, казват източници от опълчението. Според тях по шосето Харков-Донецк днес се придвижват четири бронирани машини, а някои медии съобщават, че в близост до Славянск са разположени допълнително до 40 единици бронирана техника, предаде ИТАР-ТАСС.