/ iStock/Getty Images
Света гора отново се намира във водовъртежа на пандемията, след като за по-малко от месец в манастира "Свети Павел" са починали трима души - двама монаси и един мирянин, съобщава "Прото тема". Болен от коронавирус е и игуменът Партений, който е известен с това, че отрича COVID-19 и е противник на ваксините.

COVID-19 не пощади и света обител на Атон

В проповедите си игуменът Партений заявява, че тези, които се ваксинират, нямат благословията му, а коронавирусът е дело на масонството и на Сатаната.

Според информация на информационния сайт makthes.gr от края на ноември досега в манастира са починали трима души. Става въпрос за двама монаси на възраст над 70 години и за един мирянин - работник в манастира. Игуменът, който е над 90-годишен, е болен от COVID-19, но състоянието му не е тежко и остава в манастира.

Всеки грък ще получи безплатен COVID тест за Коледа

Проблемът с манастира "Свети Павел" се простира и в големите скитове, които има. През март 2021 г. в килиите на "Неа Скити", който принадлежи на "Свети Павел", бяха установени 23 случая. През септември 2020 г. в манастира бяха установени и първите осем случая на КОВИД-19 на Света гора.
БТА