Три четвърти от американците са песимисти
Три четвърти от американците са песимисти / снимкa: БГНЕС

Трима на всеки четирима американци считат, че положението в страната им се влошава и това ги тревожи, сочи проучване, публикувано днес, съобщи АФП, цитирана от БГНЕС.Проучването е осъществено по телефона сред 1058 пълнолетни американци със статистическа грешка около 3%.

75% от участниците в проучването, проведено от 17 до 19 октомври, са на мнение, че положението по-скоро се влошава или, че е много лошо, сочи проучването, осъществено от телевизия CNN и института Опиниън Рисърч Корпорейшън. Песимизмът на американците рязко се е увеличил в сравнение с миналата година, когато само 49% от анкетираните са смятали, че положението в страната е лошо или много лошо. Той обаче леко е намалял в сравнение с предишна анкета, реализирана в периода 3-5 октомври, когато 80% от анкетираните са били песимисти.

На въпроса дали са разтревожени от развитието на положението в САЩ, 24% от анкетираните твърдят, че са "много разтревожени", а 43%, че са "по-скоро разтревожени". Три четвърти от американците заявяват също така, че изпитват силен гняв или са по-скоро разгневени от това положение. Запитани за водената от президента Джордж Буш политика 72% от анкетираните не я одобряват, а 27% я подкрепят.