Най-малко 63 души загинаха и над 100 бяха ранени при две бомбени нападения в Багдад, съобщиха източници от местната полиция и здравните служби, цитирани от Ройтерс.

38 човека загинаха и повече от 70 бяха ранени при самоубийствено нападение на пазар в северния квартал Аш Шааб, който е населен преобладаващо с шиити. Според първоначалното разследване атаката е била извършена от жена. Шест души бяха убити и 21 - ранени, при експлозия на кола бомба в южния квартал Ар Рашид.

"Ислямска държава" (ИД) пое отговорност за нападенията.

Най-малко 93 убити при трите атентата с коли бомби в Багдад

Още най-малко 19 души бяха убити и 15 пострадаха при атентат в шиитския квартал Садр сити, предаде Ройтерс. Нападението е било извършено на оживен пазар. До момента никой не е поел отговорност за атаката, но тя носи почерка на сунитската джихадистка групировка "Ислямска държава".

ИД пое отговорност за поредицата атаки във и около Багдад миналата седмица, при които бяха убити 100 души.

Бойци от "Ислямска държава" нападнаха днес контролни пунктове на иракската армия и шиитското опълчение в западната иракска провинция Анбар, предаде ТАСС.

Самоубийствена атака срещу газопреработателен завод в Ирак взе жертви

Телевизия "Ал Джазира" съобщи, че атентатори самоубийци взривили 11 коли бомби близо до позициите на военните в Румейла (на 70 км от Багдад). В резултат на нападението са загинали 60 войници, а най-малко 150 са ранени, посочи медията. Извадени от строя са 30 военнотранспортни средства.

Ислямска държава показва сила в Ирак и Сирия, отново настъпва към Палмира

Терористичната атака бе извършена на фона на съобщенията за подготвяна военна операция за отвоюването на град Мосул от "Ислямска държава", отбелязва ТАСС.

Източник: БТА