/ iStock/Getty Images
Гражданска защита издирва крокодил в германската провинция Тюрингия, след като за трети път през последните дни в страната хора съобщават, че са забелязали опасно влечуго, съобщи ДПА.

Операцията по издирването се провежда по поречието на река Унструт, край гр.Шоневерда. Местен фермер, който отглежда коне, подал сигнал за крокодила в района. Местните власти са издали предупреждение към населението.

Крокодил се появи в река в Германия (СНИМКИ)

Движението по реката в участъка е спряно, затворени са и велосипедните алеи по поречието. Вземаме нещата сериозно, каза пред местна радиостанция ръководителят на операцията по издирването на крокодила Марсел Томан.

Първото съобщение за забелязан крокодил в Германия, където влечугите обичайно не се срещат, бе в края на август отново по поречието на река Унструт, в окръг Бургенланд, Саксония-Анхалт. Досега няма съобщения животното да е открито, макар че местните власти взеха мерки за сигурност на населението и започнаха издирване. Дни по-късно мъж засне млад еднометров крокодил край гр.Ортенберг, на 40 км от Франкфурт. 
БТА