/ Istock
Мехман Халилов, треньор по самбо, е арестуван за умишлено нанасяне на телесна повреда, довела до смъртта на седемгодишен негов ученик  по време на тренировка, съобщава азербайджанското издание „Qafqazinfo“.

Съдът е постановил мярка за неотклонение срещу Халилов. Той е приложил опасен прийом на малкия Фарид Бакаров, при който е счупил врата му, пише изданието. Момченцето спешно е откарано в болницата в Сумкаят, но лекарите не са успели да спасят живота му.

По време на предварителното разследване е установено, че непосредствено след инцидента треньорът казал на близките на 7-годишния Фарид, че той е пострадал в резултат на падане. Малко след това обаче се оказва, че той е малтретирал деца по време на тренировка по самбо, а разследващите са проверили записите от камерата за видеонаблюдение.

В социалните мрежи бяха разпространени кадри, на които се вижда как  Халилов тормози деца на тренировка. От тях ясно следва, че той е проявил особена жестокост не само към Фарид Бакъров, но и към други малки деца.

В момента разследването продължава. Проучват се видеозаписи, разпитват се свидетели и се извършват други необходими следствени действия.

Халилов е двукратен бронзов медалист от европейски първенства. Носител е на световната купа за 2019 г.
Qafqazinfo