/ iStock/Getty Images
Френската национална железопътна компания Ес Ен Се Еф (SNCF) отмени повечето влакове за днес заради стачката срещу пенсионната реформа, предложена от правителството. Компанията публикува решението си в Туитър, предаде ТАСС.

Трети ден продължават стачките във Франция (СНИМКИ)

По данни на Ес Ен Се Еф на днешния ден ще се движи само един високоскоростен влак Те Же Ве (TGV) от шест предварително планирани, както и един от шестте крайградски електрически влака Трансилиен (Transilien) и два от десет регионални влака Те Е Ер (TER). Приблизително същият график е предвиден и за утре.

Освен това за неделя са отменени три от пет международни влака Евростар (Eurostar) между Париж и Лондон и два от три влака Талис (Thalys), свързващи Франция с Швейцария, Испания, Италия и Германия.

Отменят полети заради стачката във Франция

И метрото на френската столица е силно ограничено. Парижката автономна транспортна администрация (RATP) информира, че днес и утре са затворени 14 от 16 линии на метрото.

Автобусите и трамваите също се движат със закъснения. Представители на транспортната компания призоваха жителите и туристите да следят информацията на сайта им и в Туитър.
Главното управление за гражданска авиация съобщи, че са възможни промени и в днешното разписание на полетите.

За 10 декември са насрочени нови национални протести.
БТА