/ БТА
Най-малко 100 полета са отменени на летищата „Нарита“ и „Ханеда“ в японската столица Токио заради снеговалеж, предаде ТАСС, позовавайки се на данните на авиокомпаниите за промените, дължащи се на метеорологичните условия.

Отбелязва се, че възникналите неудобства са засегнали около 11 000 пътници. Лошото време се отрази и на железопътния транспорт - по редица линии в столицата влаковете се движат със закъснение, а по някои участъци движението е напълно спряно.
 
Градските автобуси също се движат с увеличени интервали. Колелата им задължително са оборудвани с вериги, предотвратяващи плъзгането, тъй като до вечерта по пътищата са се образували снежни преспи вследствие на интензивния снеговалеж. Движението е сериозно затруднено.
 
Много компании започнаха да пускат служителите си да се приберат по домовете си още на обяд. На повечето беше разрешено утре да работят от вкъщи или да дойдат в офиса по-късно през деня. Магазините и ресторантите в Токио също затвориха часове по-рано от обичайното заради снега. Службите за доставки обявиха принудителна пауза в работата си до нормализиране на метеорологичните условия.
 
Пламен Йотински/БТА