Тополанек се разправи с папараци, опитващи се да снимат сина му
Тополанек се разправи с папараци, опитващи се да снимат сина му / снимкa: БГНЕС

Чешкият премиер Мирек Тополанек се саморазправил физически с папараци, опитващи се да го снимат, докато разхождал с количка невръстния си син, съобщи Нюз. ру. По данни на очевидци Тополанек дори ударил един от фоторепортерите на жълтото чешко издание "Блеск", опитващ се да надникне с фотоапарата си в количката на бебето, докато премиерът го разхождал из Прага. Нервността на Тополанек лесно може да се обясни.

Партията му Гражданска платформа изгуби изборите за местни органи на властта неотдавна и към премиера бяха отправени призиви да се оттегли от премиерския пост заради това поражение. Синът на Тополанек се роди миналото лято от връзката му със заместник-председателката на чешкия парламент Луцие Талмакова. Неведнъж Тополанек е попадал под огъня на критиките на чешките медии заради импулсивното си поведение.

През ноември 2007 г. Тополанек пътуваше с правителствен самолет до България, но спря за кратко в австрийския курорт Инсбрук, за да покара ски. Разкритикуван тогава, той каза, че имал предварително уговорена среща с чешкия посланик в Австрия Ян Кукал. Медиите обаче изчислиха, че спирането на Тополанек в курорта е струвало на чешката хазна 7500 долара. При представянето на доклада за командировката на Тополанек до България в него не беше споменато за допълнителното спиране на правителствения самолет в Австрия.