/ Gulliver/Getty Images
Активно пътуващи туристи посочиха точките в различни градове по света, откъдето се отварят най-красивите и запомнящи се гледки, съобщава „Express“

Безбройните светлини на Лос Анджелис се наблюдават най-добре по залез от околните хълмове.



Експертите предлагат да се любувате на Рим от моста „Свети Ангел“, от който можете да видите както едноименния замък, така и катедралата „Свети Петър“.



От Калтън Хил се открива панорамна гледка към Единбург. От там можете да разгледате основните забележителности - замъка, Северния мост, хотел „Балморал“.



Най-добре е да разгледате Шанхай от цветните небостъргачи, разположени в района на Пудун. Те се издигат над река Хуанпу, до най-известния туристически район на града, крайбрежния Вайтан.



Най-добрата гледка към Чикаго е от небостъргачите, разположени до голямата скулптура „Облачна порта“. Това е една от най-сниманите забележителности в града.



От Пламенните кули туристите ще видят панорамата на Баку. Трите небостъргача са символ на огъня; в тях се помещават не само офиси, но и хотел и апартаменти.



Препоръчва се да разгледате Токио от покрива на един от скъпите петзвездни хотели, разположен в кула в бизнес квартала на града.



Най-известната гледка към Будапеща, разположена на брега на Дунав, е от Верижния мост. Той свързва двете части на унгарската столица - Буда и Пеща. От него се правят и най-добрите снимки на сградата на парламента на републиката - една от най-красивите на брега.



Посетителите на Сидни се хвалят със снимки, направени на фона на Операта и Харбър Бридж от небостъргачи, разположени в бизнес квартала на града.



Най-добрата гледка към Торонто е от езерото Онтарио. Експертите казват, че да правите панорамни снимки на мегаполиса е по-добре вечер. 

БГНЕС