Тимошенко отхвърля коалиция с партията на Янукович
Тимошенко отхвърля коалиция с партията на Янукович / снимка: БГНЕС
Юлия Тимошенко, ръководителката на политическия блок, който носи нейното име, не вижда възможност за сътрудничество с Партията на регионите на премиера Виктор Янукович. Тимошенко е заявила това по повод предложението на президента първите три политически сили, които печелят парламентарните избори в Украйна, да започнат консултации за съставяне на управляваща коалиция и на правителство, предаде ИТАР-ТАСС. Агенцията се позовава на пресслужбата на партията на Тимошенко.

Тимошенко е изразила готовност за образуване на ново парламентарно мнозинство и съставяне на професионално правителство в съответствие с резултатите от изборите и съществуващото споразумение между нейния блок и блока "Наша Украйна - Народна самоотбрана".

Становището на Тимошенко е, че сътрудничеството на "демократичните сили с Партията на регионите може да се развива само в една посока - парламентарната опозиция да получи всички необходими права и средства за контрол върху дейността на властите. Всеки друг вариант е изключен."

Ако бъде създадена коалиция между Партията на регионите и "Наша Украйна-Народна самоотбрана", блокът на Тимошенко ще остане в опозиция. Ние сме честни с хората, е подчертала Юлия Тимошенко.