Седемнадесет души пострадаха при инцидента, станал в участъка на магистралата Сапанджа в северозападната провинция Сакария, трима от тях са в тежко състояние, съобщи в. „Сабах“.


В катастрофата са участвали над 20 превозни средства - микробуси, леки и товарни автомобили, които са се движили по участък от пътя, водещ към столицата Анкара. На място са изпратени линейки, противопожарни и полицейски екипи. Магистралата беше затворена за движение към Анкара за около час, преди екипите да премахнат отломките, оставени от превозните средства, участвали в катастрофата, а ранените бяха откарани в близките болници.


Турция някога беше известна с многото жертви при пътнотранспортни произшествия - нещо, за което бяха обвинявани както безразсъдните шофьори, така и лошите пътни условия. Пътната инфраструктура се подобри значително през последното десетилетие с изграждането на разделени платна в двете посоки на магистрали с повече ленти.

Страната продължава да предприема няколко стъпки за безопасност на движението.

Въпреки това все още често има жертви, макар и по-малко. Миналата година 4866 души са загинали при над 983 000 пътно-транспортни произшествия, въпреки че броят на пътнотранспортните произшествия е намалял с над 15% спрямо 2019 г.
БГНЕС