/ iStock/Getty Images
Най-малко 10 служители на силите за сигурност на Пакистан бяха ранени при самоубийствен атентат в Северен Вазиристан, съобщи вестник „Dawn”, който се позова на междуведомствената служба за връзки с обществеността на Министерство на отбраната.

Според данните, инцидентът се е случил в град Мирали, където терорист-самоубиец е активирал взривно устройство в непосредствена близост до автомобилна колона на военнослужещи от специалните части. Ранени са 10 войници, трима от които са хоспитализирани в критично състояние.

На мястото на взрива се провежда антитерористична операция.

Радикални групировки в Северен и Южен Вазиристан настояват за създаването на така наречената Ислямска държава Вазиристан.

Вазиристан се намира в племенната зона на Пакистан, на границата с Афганистан. Планинският регион се смята за гореща точка в Пакистан поради присъствието на бойци от Ал Кайда, Ислямското движение на Източен Туркестан, Ислямското движение на Узбекистан, свързаната с талибаните групировка Техрик-е-Талибан Пакистан и други екстремистки групировки, които действат на територията.
БГНЕС