„Телеграф”: Проверяват 4-звезден български хотел заради 70 заболели
„Телеграф”: Проверяват 4-звезден български хотел заради 70 заболели / cнимкa: Sofia Photo Agency

В български хотел започна проверка, след като 70 британски туристи се оказаха със стомашно-чревни оплаквания. От адвокатската кантора Ъруин Мичъл Солиситърс съобщиха, че има много жалби, след като десетки туристи се разболяха по време на престоя си в "Роял Парк Хотел" в курорта "Елените" в България. Надин и Алан Орпууд, които прекараха две седмици в 4-звездния хотел с шестте си деца, заявиха, че са получили стомашно-чревните симптоми, включително болки в корема, разстройство и висока температура само няколко дни, след като са се настанили там миналия месец.

33-годишната Орпууд, която организира пътуването на семейството чрез "Фърст Чойс Холидейс" и "Флайтс лимитид" заяви, че "целият хотелски комплекс" мирише на канализация, храната на шведската маса е била оставена открита, пилето е било недопечено в средата, а чашите на бара никога не изглеждали чисти". Жената каза още, че 3-годишният й син е бил толкова болен, че тя го е завела в болница при завръщането им във Великобритания". "Сега чакаме резултатите от изследванията, добави тя.

Суки Чокар, който работи в отдела за съдебни спорове в "Ъруин Мишчъл Солиситорс" каза, че в хотела и преди е имало проблеми. "Във всички предишни случаи засегнатите туроператори поеха отговорност и ние успявахме успешно да спечелим обезщетения". Говорителка на Фърст Чойс заяви: "Веднага щом нашият персонал бе уведомен за увеличения брой оплаквания, те са посъветвали хотела да предприеме мерки за превенция на по-нататъшното разпространение на заболяването. Нашият персонал продължава детайлната проверка".