Дядо Коледа
Дядо Коледа / ThinkStock/Getty Images
Да си регулировчик на оживено кръстовище в Манила не е лесна работа, но пътният полицай Рамиро Инохас прави задачата си забавна, като добавя танци, предаде Ройтерс. Тази Коледа 51-годишният Инохас изпълнява рутинните си задължения облечен като Дядо Коледа, за да донесе малко празнично настроение на минувачите.
 
"Облечени сме като Дядо Коледа, за да може хората да почувстват, че отново е Коледа, че трябва да си разменим подаръци и да се обичаме един друг, да почитаме останалите шофьори", казва той, докато регулира пътния трафик и край него минават камиони, автобуси и таксита.
 
Инохас станал регулировчик през 2005 г. Докато за втора година изпълнявал задълженията си, му хрумнала идеята, че танците могат да му помогнат да съхрани формата си. След време забелязал, че автомобилистите обръщат по-голямо внимание на жестовете му с ръце, когато са комбинирани с движения с крака. По този начин нещата остават безгрижни както за Инохас, така и за другите около него.

https://twitter.com/001Taxis/status/941700057514078208
"Автомобилният трафик тук е много лош, така че това е начин да доставим радост на хората", отбеляза пътният полицай, облечен в костюм на Дядо Коледа.

Движенията му са забавни за минувачите. Много пешеходци го заснемат с телефоните си. "Всички харесват онова, което той прави", увери таксиметровият шофьор Франки Густило.
БТА